Olivový olej nevyžaduje před konzumací žádnou přípravu ani
ošetření. Může být konzumován syrový v salátech a
předkrmech, nebo vařený spolu s pokrmy, s ohledem na roční
období.
Vzhledem k
aromatickým a nutričním vlastnostem olivového oleje je možno ho
doporučit pro kohokoliv, včetně dětí a starších populačních
skupin.
Chuť
a vůně - svěží vůně intenzivní
ovocnosti a lehce pikantní.
Odrůdy
- Galega, Cordovil de Serpa a Cobrançosa.
Způsob
získání - nepřerušované
odstřeďování
za studena.
Analýza
Kyselost
(%): 0,2 (max.)
Peroxidové číslo
(meq. O2 Kg -1): 20 (max.)
Absorbance - K232: 2,50
(max.)
Absorbance - K270: 0,22 (max)
Obsah: 5l
Původ: Beja,
Alentejo | Portugalsko
Oleolog: Bárbara
Figueira