Son Vich de Superna Viognier 2017

Vyprodáno Víno z pekelných hroznů

MOMENTÁLNĚ VYPRODANÉ - PALETA Z MALLORKY DORAZÍ KONCEM ŘÍJNA - SLEDUJTE NÁŠ FACEBOOK SLUNCE V SKLENCE

Odrůda známá jako "hrozny z pekla", protože se obtížně pěstuje. Pochází ze svahů Sierra de Tramuntana, kde jsou hrozny vystaveny vycházejícímu slunci. Dlouhé hodiny slunečního svitu a svažité terény umožňují dlouhý proces zrání, s vysokou úrovní kyselosti a velkou aromatickou rovnováhou.
Zpracování se provádí pomocí dvou metod. Polovina z hroznů se lisuje při nízké teplotě přímo pro získání čerstvého a čistého květního moštu. Mošt se odleží po dobu 72 hodin, poté je fermentován s vlastními kvasnicemi při teplotě 13 ° C. Odděleně se provádí zpracování druhé poloviny macerováním hroznů a inoxem po dobu 48 hodin, aby se získala vlastní struktura, kterou poskytuje Viognier, a víno se vinifikuje při teplotě 16 ° C. Následně se obě poloviny vína mísí podle nejzákladnějších kritérií vlastností terroiru.
Víno zůstane 2 měsíce v lahvi před tím, než je dodáno na trh.
Barva je slámově žlutá s malými zelenkavými obrysy. Ve vůni je v rovnováze exotické ovoce (ananas, mučenka) a tropické ovoce (broskev). V ústech je velmi objemné a nestálé. V chuti se projevuje charakter horského klimatu. Je podporován strukturou a svěžestí, která umožňuje, aby chuť byla dlouhá a výrazná. Kombinuje se dobře s středomořskou kuchyní, bílým masem, ořechy, rýžovými pokrmy a rybami na grilu nebo v omáčkách. Ideální teplota 10 - 12ºC. Obsah alkoholu 13,5%, suché.

560,00 Kč
Please select variants first