PŮVODNÍ REGIONÁLNÍ VÍNO Z
OBLASTI ALENTEJO
ČERVENÉ
ročník
2016
CHUŤ
A VŮNĚ - ná
intenzivní rubínovou barvu a
vůni černého ovoce a některé květinové a kořeněné tóny, na
patře cítíme jemnou tříslovinu s
dobrou kyselostí
a dlouhým
koncem
SERVÍROVÁNÍ
- mělo
by být podáváno
při teplotě 16°C
až 18°C, vhodné
k masům a sýrům
VINAŘI
- Filipe Sevinate Pinto a Susana Correia
VINAŘSTVÍ
- Artur Estêvão
OBLAST
- Beja, Alentejo, Portugalsko
PŮDA
- jílovitá
ODRŮDA
- Touriga
Nacional (100%)
VINIFIKACE
- fermentace v
nerezových nádobách s automatickým
mícháním, s dobou zrání
v závislosti na fermentaci odrůd při
teplotě
26°C. Zraje v sudech francouzského dubu po dobu 12 měsíců
ANALÝZA
obsah
alkoholu 15%
obj.
kyselost
celkem 5,9
g/l v kyselině vinné
cukry
celkem 0,9
g/l
PH 3,62
OCENĚNÍ
- MUNDUS vini - Meininger 2019 -
zlatá mediale
vivino.com